eComunicare in familie – proiect al Bibliotecii Comunale Mircea Voda, Braila

Standard

Valoarea totală a proiectului este de 6561. RON, din care fonduri solicitate de la IREX: 5020 RON şi fonduri contribuţie bibliotecă sau alţi parteneri/sponsori: 1541 RON. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 3 luni, în următoarele locaţii: Biblioteca Comunală Mircea-Vodă si Punctul de Acces Public la Informare ( PAPI) ,Mircea Vodă.

SCOP: Facilitarea comunicării în cadrul familiilor din Mircea – Vodă cu membri plecați în străinătate
In comunitatea Mircea Voda, judetul Braila , la fel ca dealtfel in toata tara exista problema migratiei populatiei catre alte tari europene. In tara au ramas copii cu bunici sau alte rude si am vrea prin acest proiect sa incercam sa alfabetizam digital atat bunicii cat si nepotii pentru a putea comunica cu rudele din strainatate. Vrem sa nu mai existe lacune in comunicarea dintre rude, pentru ca acesti copii sa poata sa se dezvolte, sa invete si sa se comporte cat mai normal posibil. Vrem ca prin acest proiect sa venim in ajutorul acestor familii si sa incercam sa le ajutam.

Obiectivele proiectului:
1. Inițierea în lucrul cu calculatorul, pentru 15 bunici/părinti și 15 copii cu rudele plecate din Mircea Vodă printr-un curs TIC de 20 de ore, la bibliotecă, în prima lună de proiect
2 . Îmbunătățirea relațiilor între membrii rămași în țară ai celor 15 familii din Mircea-Vodă cu rude plecate în strainătate prin organizarea a 3 sesiuni de lectură / audiții / vizionări, în ultima lună de proiect
3 .Îmbunătățirea relațiilor parinți-bunici-copii, din cele 15 familii din Mircea-Vodă cu rude plecate în străinătate, prin organizarea a cate 10 sesiuni de comunicare online, pe Facebook, Skype si Yahoo Messenger, în a doua și a treia luna de proiect.

Grupul ţintă este format din 15 familii cu membri plecati în străinătate.
Considerăm ca este problema întregii comunităti dezvoltarea armonioasă a copiilor cu câte un parinte sau chiar cu amândoi părinții plecați din țara. Putem prin activități specifice să contribuim la dezvoltarea relațiior familiale și la comunicarea între membrii acestor familii. Deasemenea biblioteca s-ar putea implica prin acest proiect în armonizarea relațiilor familiale.

Activitățile proiectului: 
1. Pregătirea materialelor cursului, promovarea cursului
2. Selectarea grupului țintă
3. Lansarea proiectului
4. Livrarea cursului propriu-zis
5. Promovarea proiectului în școli/comunitate/primărie/online
6. Pregătirea sesiunilor: data, cuprins, materiale, anunțarea grupului țintă
7. Sesiunile de lectură/ audiții/ vizionări și lucrarea în familie a unui obiect tradițional
8. Programarea sesiunilor online în funcție de timpul și problemele fiecăruia
9. Sesiunile online propriu-zise
10.Întâlnire de final și schimb de experiență și de bune practici

Despre Programul Biblionet 

Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita romanilor accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Prin cursurile de formare si tehnologia furnizata, Biblionet va ajuta bibliotecile sa asigure servicii in comunitatile locale sub forma unui parteneriat intre IREX, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), autoritatile locale si nationale si bibliotecile din tara. 
“Idei de 4000+ lei” este un program de finanțare pentru biblioteci publice locale, lansat ȋn cadrul programului Biblionet. Prin acest program vor fi susținute bibliotecile publice care doresc sǎ punǎ ȋn practicǎ un proiect ce vine ȋn ȋntȃmpinarea nevoilor cetǎțenilor din comunitatea pe care o servesc.

Biblioteca Mircea Vodă este locul unde puteți comunica cu persoanele plecate în străinătate și unde puteți accesa informații utile folosindu-vă de internet. 
„Palatul fermecat „în Mircea Vodă se numește Biblioteca Comunala și vă stă la dispoziție cu servicii diverse pentru toate grupele de vârstă.

Biblioteca Mircea Vodă vă așteaptă să îi treceți pragul.

Vino sa vezi – vino sa te informezi!

Mai multe informaţii despre proiect puteţi obţine vizitând www.biblionet.ro
Solicitant proiect: Primaria Comunei Mircea-Vodă, jud.Brăila
Persoana de contact: Presadă Cornelia – Bibliotecar Mircea-Vodă
Tel./ Fax.0239 669 583, E-mail: bibliotecamvbr@yahoo.com
Telefon: 0724 854 608

One response »

Leave a comment